joi, 21 ianuarie 2021

Resurse educaționale - Aria curriculară Tehnologii - Alimentație Publică

Resurse educaționale - Aria curriculară Tehnologii - Alimentație Publică

prof. Mardare Mihaela

1. clasa a XII-a liceu, M4 Producția gastronomică


2. anul II postliceală Asistent de gestiune în UAP

Sisteme informatice de gestiune în restaurante https://app.wand.education/view/20c6f20816a2d0b1 



prof. Grigore Iuliana

*    Modul.Sisteme de servire

Tema .Realizarea mise-en place-ului

Obiecte de inventar necesare efectuarii mise-en –place-ului pentru dejun

https://im-a-puzzle.com/obiecte_de_servire_4KHvIEb4.puzzle

https://im-a-puzzle.com/look_i_m_a_puzzle_6F1uzYkf.puzzle

https://im-a-puzzle.com/inventar_pentru_servire_8Y4JDEHR.puzzle

Tipurilor de mise-en place pentru dejun

https://im-a-puzzle.com/meniu_complet_9hceNwzp.puzzle

https://im-a-puzzle.com/meniu_simplu_8NVlQPxy.puzzle

TEST DE EVALUARE

http://www.quiz-maker.com/QEKHWF37B

 

*    Modul:Sortimentul de preparate și băuturi

Materii prime necesare obtinerii cremei de vanilie

https://jamboard.google.com/d/1eF6ky3OXrwH1ktXSkt92sf5rdPFmil0o5Co3J5BDHPo/edit?usp=sharing

TEST DE EVALUARE(RECAPITULARE)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgoLFkPi_crnVPwe7rLZUO0zBJ-1B51HnKEyXbJuIHj-YDpA/viewform

TEST EVALUARE/PERSONALIZAT

https://wordwall.net/resource/10332272

 https://wordwall.net/resource/10329672

*    Modul:Preparate cu specific mediteranean

Tema:Preparate grecesti

Sortimente de preparate cu specific grecesc:

https://im-a-puzzle.com/sos_tzatziki_4XNhSMqU.puzzle

https://im-a-puzzle.com/look_i_m_a_puzzle_7VVIGgWL.puzzle

https://im-a-puzzle.com/ciorba_r_dautean__7lWz4HVh.puzzle

Materiilor prime necesare obtinerii sosului tzatziki, preparatului Keftedes

https://jamboard.google.com/d/1UVM_3BEOov2WECLiaq8zEnbG9dUl7ueQYbWZv2yCHtg/edit?usp=sharing

https://jamboard.google.com/d/1UVM_3BEOov2WECLiaq8zEnbG9dUl7ueQYbWZv2yCHtg/edit?usp=sharing

TEST DE EVALUARE

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY7Znr57hPXERZ-jfx09xfZD5N4Nvo_bJU1zVY_z7M_Q9elQ/viewform

 

*    Modul.Procese de bază in alimentație

Dotări specifice spatiilor de servire

https://im-a-puzzle.com/mobilier_in_dotarea_salii_de_servire_8HSWxWPr.puzzle

https://im-a-puzzle.com/look_i_m_a_puzzle_8qwtxagY.puzzle

https://im-a-puzzle.com/serviciu_pentru_ceai_7UcPaWiK.puzzle



prof. Gheorghiță Mariana 

CLASA : a XI-A.P.învǎţǎmânt special liceal

MODULUL II . Sisteme de servire

TEMA. Realizarea mise-en-place-ului

LECȚIA. Mise-en-place-ul pentru dejun

TIPUL LECȚIEI: de evaluare a consolidării priceperilor şi deprinderilor

DURATA: 100 minunte

LOC DE DESFĂȘURARE: atelier școală/online

UNITATEA DE REZULTATE ALE INVAȚĂRII TEHNICE SPECIALIZATE : 8.UTILIZAREA SISTEMELOR  DE  SERVIRE ÎN RESTAURAȚIE

Rezultate ale învățării:

Cunoștințe

8.1.1. Prezentarea rolului obiectelor de inventar în structura mise-en-place-ului.

Abilități

8.2.1. Realizarea mise-en-place-ului de întâmpinare.

8.2.2. Realizarea mise-en-place-ului pe baza unei structuri de meniu comandat.

8.2.3. Completarea mise-en-place-ului conform meniului.

COMPETENŢE DERIVATE:

Cd1Caracterizarea dejunului din punct de vedere alimentar

Cd2 Clasificarea meniului pentru dejun după numărul și structura preparatelor

Cd3 Selectarea obiectelor de inventar folosite la realizarea celor trei tipuri de mise-en-place pentru dejun

Cd4 Realizarea  tipurilor de mise- en-place pentru dejun simplu conform regulilor de sevire învățate

Cd5 Respectarea normelor de igienă la manipularea obiectelor de inventar

https://wordwall.net/resource/10064371  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Resurse educaționale - Aria curriculară Tehnologii - Alimentație Publică prof. Mardare Mihaela 1.  https://www.didactic.ro/r/urchaf  2.  h...